Tro, håb og fibromyalgi

Infused water

Vand med smag - men uden sukker!

 

Der skal vand til, især her i sommertiden er det vigtigt at holde væskeballancen i orden. Nogle synes måske, at rent vand er verdens kedeligste drik - men søde drikke er ikke velegnede til at slukke tørsten i, så hvad gør man så?

Her er løsningen: man smagssætter sit vand med frugt og krydderurter! Det giver skønt og velsmagende vand helt uden sukker eller andre sødestoffer, og mulighederne er ubegrænsede.

Først på sommeren, da hylden blomstrede, brugte jeg hyldeblomster og lidt lime i tynde skiver. Det var virkelig en smagskombination, som smagte fantastisk. Da jordbærene var på deres højeste, blev de også prøvet sammen med hyldeblomst og lime, hvilket gav den smukkeste lyserøde drik med skøn smag af alle tre frugter. Lige nu har jeg en chokolademynte i haven, den bliver kombineret med tynde skiver appelsin, og det giver også en virkelig dejlig drik, som er perfekt friskende i sommervarmen.

Det eneste, man skal gøre, er at lægge skyllet frugt og krydderurter i en ren flaske eller karaffel, fylde op med koldt vand og lade det trække 8-12 timer. Derefter sies vandet fra over i en ren faske, og der kan genfyldes med rent vand over frugt og krydderurter. Jeg plejer at lade 2. omgang trække i omkring et døgn. På den måde får jeg 2 aftræk, som begge er så stærke, at jeg fortynder dem med lidt koldt vand inden servering, omkring 2 dele aftræk til 1 del rent vand.

Mulighederne for at kombinere frugt og krydderurter er mange - det er bare om at eksperimentere, og jeg hører gerne, hvis nogle af jer har gode bud på fine kombinationer.